Híreink

tzteam
Legyetek óvatosak, avagy bankkártyaadat-lopás lépésenként

Munkánktól, érdeklődési köreinktől, esetleg családi állapotunktól függően mindenkit hívnak fel ismeretlen telefonszámról ismeretlen emberek, hogy megrendelést adjanak, lehetőséget ajánljanak vagy éppen közöljenek valami fontosat.
Vannak azonban olyan hívások, amelyek egyszerűen az átverésről szólnak.

Elolvasom
Nem megy a Google

Nem megy a Google. Sok ügyfelünk jelezte, hogy a Google több szolgáltatása hibásan működik, vagy el sem indul a Vodafone hálózatán.

Elolvasom
Az idegölő géplassulás okai és megoldásai

Biztosan tapasztaltátok már otthon vagy a cégeteknél, hogy a számítógép lassan indul el, vagy nyögve-nyelve kezeli az adatokat, nem akarnak betöltődni a dolgok, hiába klikkelünk rá többször egy ikonra, csak várjuk, hogy történjen a csoda, de egyre bizonytalanabb a gépünk… 

Elolvasom
vírusírtó
Miért kötelező tartozék a vírusirtó a számítógépen?

Az egyik ügyfelünk kapott egy Messenger-üzenetet, amiben egy YouTube-os videó linkje volt. Rákattintott, átment egy Facebooknak látszó oldalra, ahol be kellett írnia a felhasználónevét és a jelszavát. Amint megtette, hibaüzenettel elszállt a program.

Elolvasom
Leállt a Facebook, az Instagram és a Messenger is

Leállt a Facebook, az Instagram és a Messenger is. Nem működik a Facebook, az Instagram és a Messenger, de még a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás sem. 

Elolvasom
Milyen vírustámadások a legjellemzőbbek?

Az elmúlt évek tapasztalatai és a járvány okozta változások miatt úgy döntöttünk, hogy 2021 még több támogatást nyújtunk ügyfeleinknek. Ennek jegyében egybegyűjtöttük a legfontosabb információkat a leghitelesebb forrásból, közvetlenül a frontvonalról – feltettünk 6 kérdést a TZteam rendszergazdáinak, akik nap mint nap ügyfeleinknél dolgoznak, hogy válaszaikkal segítsék a minél biztonságosabb eszközhasználatot, a minél gördülékenyebb működést.

Elolvasom
TZteam InfoBiztonsági Index
TZteam InfoBiztonsági Audit rendszere

Az elmúlt évben azt tapasztaltuk, hogy jelentősen megnövekedett azoknak az ügyfeleinknek a száma, akiknél a vállalkozás informatikai rendszere nem volt megfelelően működtetve.

Elolvasom
A csalók soha nem alszanak

Nincs új a nap alatt, mondhatjuk ismét. Miközben a világjárvány miatt az emberek többsége a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva próbál élni és túlélni, vannak, akik úgy gondolják, a XXI. században is jó dolog mások nyomorán nyerészkedni.

Elolvasom
InfoBiztosági Index 2021
InfoBiztonsági Index 2021

Azért érdemes kitöltetni az InfoBiztonsági Indexet, mert az ügyvezető is képbe tud kerülni pillanatokon belül a saját hálózatának a biztonsági kockázataival. Objektíven mérhető mutatószámot kap, ami egy skálán megmutatja, hogy hol tart a cége.

Elolvasom
ad hoc gépcsere problémákat okoz
Ad hoc gépcserék veszélyei az irodákban

Ad hoc számítógépcsere olyankor fordul elő, amikor a számítógép egyik pillanatról a másikra elromlik. Valami alkatrész meghibásodik benne, egy fő alkatrész, egy alaplap, vagy akár az adathordozó sérül valamennyire, és nem lehet tovább folytatni azzal a számítógéppel a munkát.

Venni kell egy másik számítógépet. De ezen a gépen nem lesz ott egycsapásra a levelezésünk, a kedvenc oldalaink, a megszokott dolgaink. Van, aki túllendül a problémán, és megoldja, mert a kényszer nagy úr, de van arra is lehetőségünk, hogy már korábban felkészüljünk az ilyen helyzetre.

Elolvasom
Miért lehet baj, ha frissül az Office?

Az mindenkinek teljesen természetes, hogy Word, Excel meg Outlook van a számítógépén. Viszont azzal nincsenek tisztában a felhasználók, hogy a rendszerért fizetni is kell. Persze ezeknek vannak tört, illegálisan feltelepített verziói, és ezeket a rendszer, a Windows 10, amikor lefrissül, azonnal ellenőrzi. Például, hogy az Office-od is hivatalos-e, ezért egy újraaktiválást kér. 

Elolvasom
nyomtátási hiba
Így kerüld el a nyomtatási hibákat!

Az ügyfél azt tapasztalja, hogy nem indul el a nyomtatás vagy nem tudnak beszkennelni egy oldalt. A legtöbb helyen, azzal találkozunk, hogy a Windows-frissítések, amikből számtalan van mostanában, megnehezítik a nyomtatódriver működését. Ennek van egy technikai oldala, például biztonsági réseket zárnak be, és nem foglalkoznak azzal, hogy van 120-féle gyártó, mint mondjuk a HP, ami a Flasht használta a nyomtatószoftveréhez, és hogy az megszűnt, elég nagy kavalkádot okoz.

Elolvasom
ingyenes fizetos programok
Ingyen fizetős programok?

Fából vaskarika, igaz? Pedig egyre több cég próbálja így átverni az internethasználókat, amikor néhány napos(!) ingyenes kipróbálási lehetőséggel kecsegtetnek, hogy aztán észrevétlenül több ezer forintos előfizetést varrhassanak a nyakunkba – akár egy hétre is – , ha nem vagyunk elég éberek, és nem olvassuk el az apróbetűs részt. Hát hogy is van ez?

Elolvasom
Gamer gép a lakásban?

Minden azzal kezdődik, hogy a gyerek is hozzáférést kap a számítógéphez, kap egy saját fiókot. Ma már ez nem nagy dolog; mesefilmből is több van az interneten, és az iskolai munkához is kell a számítógép. Csakhogy az a gyerek nő, növöget, aminek köszönhetően anya vagy apa egyre nehezebben tudja hazsnálni a gépet. Vagy azért, mert a gyerek ül előtte, vagy azért, mert egyre lassabban tölt, nyit, fut a rendszer meg az összes program.

Elolvasom
családi klubtagság
Frissített Ön ma már?

Az emberiség története tele van fordulópontokkal, amik után már nem olyan az élet, mint azelőtt volt. Az ilyen változásoknak persze nem csak az életünkben, hanem a nyelvünkben is van jele, következménye. A személyi számítógép megjelenése és elterjedése, azonkívül, hogy igazán nagy fordulat volt az életünkben, a nyelvünket is megújította, új szavakat és kifejezéseket használunk magától értetődőn. Az egyik ilyen szó, aminek eredeti jelentésével már szinte alig foglalkozunk, a frissítés. Ami ezen a furcsa őszön, az újabb komoly megrázkódtatás idején, ismét hangsúlyt kapott.

Elolvasom
Családi Klubtagság
Megtelt a számítógép? Programokkal?!

Amióta számítógépet, okoseszközöket, telefonokat használunk a mindennapi életünkhöz, azóta megszaporodtak a fényképeink, megszaporodtak a fontos jegyzeteink, dokumentumaink, amelyeket számítógépeinken tárolunk.

Elolvasom
Családi Klubtagság
A kártevők soha nem adják fel

„Az üzenetbéli felszólítás ellenére nem érdemes lekattintani azt a linket, amely olvasói jelzések alapján szerdán kezdett el gyorsan terjedni a hazai Messenger-felhasználók körében.”

Elolvasom
Családi Klubtagsági rendszerünkben minden ügyfelünkre vigyázunk, hogy ilyen helyzetbe ne kerüljön
Csökkentett számítógép használat

Amióta hódít a homeoffice, még több lakásban jelent meg a jellegzetes, éles prüttyögés, ami jelzi, hogy a számítógép nem hajlandó elindulni rendesen. Pedig épp kiszámoltuk, hogy míg lefő a kávé vagy a tea, pont feláll a rendszer. De most sötét képernyőn fehér betűk, csökkentett üzemmód. Nekünk meg elakad a lélegzetünk. A céges informatikus a gépen keresztül nem tudjuk elérni, a telefonja meg foglalt. Most mi lesz?

Elolvasom
felújított laptop
Számítógép-reneszánsz

Tavaly ilyenkor még mindenki azzal foglalkozott, hogyan lehet még kisebb okoseszközökbe, kütyükbe még nagyobb teljesítményt, még jobb minőségű szolgáltatáscsomagot beleszuszakolni. Hiszen az emberiség lót-fut, közlekedik, utazik, és azt szeretné, hogy minél kevesebb dolgot kelljen cipelnie, ne a különböző gépekkel legyen tele a táska.

Elolvasom
Villámcsapás hatása a számítógépeinkre

Nagyon meglepődtem. Hát mi történhetett a városban? Köszöntöttem a várakozókat, de mielőtt bármit kérdezhettem volna, már maguktól mondták, egymás szavába vágva, hogy a villámlás vagy a viharos szél vagy az eső tönkretette a számítógépet, nem működik a számítógép a vihar óta, biztos belecsapott a villám a számítógépbe, elázott a számítógép, azóta nem működik...

Elolvasom
klubtagsag
Soha nem késő elkezdeni

— Maga aztán megéri a pénzét! Jól megviccelt engem. Az a szerencséje, hogy igazat mondott, és nem csak a barátnőim, de a családom is elcsodálkozott, hogy milyen profin használom a profi számítógépemet!

Elolvasom
Windows 7 szerettünk

Nyugdíjba vonul a Windows 7. Szerencsések azok akiknek fél évnél idősebb számítógépük van, ami alkalmas a Windows 10 futtatására. Íme néhány tipp, hogyan lehet olcsóbban Windows 10-es a gépemen. 

 

Elolvasom
Miért forró a laptopom?

A laptopok felmelegedésével és lelassulásával kapcsolatban, Takács Zoltánnal készült riportot hallgathatnak meg az érdeklődők.....

Meghallgatom
Tényleg ugyanazt a jelszót használjuk mindenhol?

A következő információk mindennapi számítógépes szokásainkat érinthetik. Ha van egy percünk, olvassuk el a cikket, mert hasznos információkat tartalmazhat. Lehet, hogy érdemes megosztani ismerőseinkkel is!

Elolvasom
Vírusok átfogó leírása

Átfogó lista a rosszindulatú programok típusairól és azok céljáról, hogy segítsen megértetni a támadó szándékok közti különbséget. Ha ugyanis tudjuk a támadási eszközt, akkor tudunk ellene hatékonyan védekezni.

Elolvasom
Microsoft Registered Refurbisher

Büszkék vagyunk a Microsoft® Registered Refurbisher Partner minősítésünkre. Ez az a minősítés, ami lehetővé teszi nekünk, hogy fele áron tudjuk adni a Microsoft® Windows 10 Home vagy Pro operációs rendszert.

Elolvasom
Miért kell a számítógépet rendszeresen karbantrani?

 

A következő videóban kiderül, hogy miért kell a számítógépeinket is karbantartani.

Elolvasom
Az internet nem játék

Nem mindig a kedves oldalát mutatja az internet.  A gyermeket igen könnyű rászoktatni az okos eszközök nyomkodására, de mi van utána? 

Elolvasom
IT Rendszergazda állás

Bővül Budapest egyik legjobb számítógépszervize. Olyan informatikus kolléga jelentkezését várjuk, aki precíz és szenvedélye a munkája. Előnyt jelent, ha pályázatunk elvárásainak minél több pontjának megfelel. Cserébe egy igényes munkát végző, családias hangulatú csapatot kínálunk. Biztosítunk minden személyi és tárgyi feltételt a munka magas színvonalú ellátásához. Nagy népszerűségnek örvendő szervizünk szeretettel várja új kollégáját.

Elolvasom
Hogyan válasszak számítógépet?

Mutatunk pár szempontot, ami alapján érdemes számítógépet választani.  Meddig jó egy számítógép? Mire figyeljünk a választásnál? Új vagy használt gép? Asztali PC vagy LAPTOP?

Elolvasom
Várható egy újabb zsarolóvírus

Nagy odafigyelésre van szükségünk! Mentsük külső winchesterre a fontos képeket, dokumentumokat. Mit is csinál egy zsarolóvirus? Zárolja és titkosítja a fájlokat, a visszaállításért váltságdíjat követel. 

Elolvasom
Használjuk a felhőt?

felhőben való biztonsági mentéséhez adunk ötleteket. A zsarolóvírusok globális támadása felhívta figyelmünket, hogy mekkora veszély fenyegeti a számítógépen tárolt, féltve örzött adatainkat.

Elolvasom
Ez van ha egy kis folyadék ráömlik a gépre

Érdemes egy két dologgal tisztában lennünk mielőtt magunk javítjuk meg a beázott számítógépüket.

Meghallgatom
Telekomos átverés

Újabb adathalász támadásokkal vették célba a Telekom ügyfeleit ismeretlen csalók.

Elolvasom
Modern weblap készítés

Láttál már jó weboldalt?  Szeretnél valami ütős honlapot magadnak is? Elkészítjük a legütősebb oldalt Neked. Ha érdekel gyere tovább!

Elolvasom
Windows frissítési hiba

Komoly gondot okozhat egy Windows frissítés. Valamiért nem tetszik az néhány vírusirtónak a Windows 10 tavaszi frissítése, legalábbis annak bizonyos változata.

Elolvasom
A számítógépemnek melege van?

Érdekes dolgok történnek amikor a számítógépemnek is melege van. Néhány dolgot felismerünk a következő tényekből. Itt a megoldás, Nézzük is....

Elolvasom
Megújult a Gmail, és jobb, mint valaha

Hosszú idő után megújul a Gmail, de máris kipróbálhatóvá vált a ráncfelvarrt, okosított új verzió. Megnéztük, mik az újdonságok, és érdemes-e váltani. 

Elolvasom
Ez egy jó ajándék

Örömmel jelentjük be, hogy mostantól a TZteam Számítástechnika Kft. különböző címletekben vásárlási utalványokat is értékesít. Az utalvány levásárolható a teljes webshop kínálatunk termékeire, illetve szolgáltatásainkra is beváltható.

Elolvasom
Nálunk nincs black friday

Nálunk nincs black friday, ellenben jók az árak.

Örömmel jelentjük be, hogy mindenféle számítógépes kérdésben állunk rendelkezésre egész évben!

Elolvasom
Facebook átverés a WizzAir nevében

Egyre többen osztanak meg vakon egy nyilvánvaló átverést a Facebookon, mert azt ígérik, hogy egy kérdőív költésével ingyenes Wizzair repülőjegyet lehet nyerni.

Elolvasom
Hirtelen elfogy a szabad hely?

A jelenség egy hirtelen lelassulás, aminek az oka, hogy megtelik a  C: meghajtó.

Elolvasom
A számítógépes BUG története

Manapság magyarul is gyakran mondjuk, hogy a számítógépen bugos egy program, hogy ha hibát találunk a működésében. Az viszont kevésbé ismert, hogy honnan ered ez a kifejezés.

Elolvasom
Riasztást adott ki a Kormányzat egy zsarolóvírus miatt

Riasztást adott ki a Kormányzati Eseménykezelő Központ a Locky nevű zsarolóvírus új változatának megjelenése és terjedése miatt.

Elolvasom
Vészhelyzet a neten! Xp-s gépek figyelem!

A pénteken kirobbant, mostanra a világ minden szegletébe elérő kibertámadássorozat után a Windows operációs rendszer már nem támogatott verzióira is elkészítette a gyorsjavítást.

Elolvasom
Felhasználói profilokat érintő adatlopást lepleztek le
  • Troy Hunt a Microsoft ausztráliai részlegének egyik vezetője, egyben IT-biztonsági szakember, aki tevékenységéről blogot vezet, és rendszeresen ad tanácsokat egyszerű júzereknek is. Az egyik projekt, ami Hunt szívügye, a Haw I Been Pwnedamivel együttműködve Hunt és társai egy egyre növekvő adatbázisban gyűjtik azokat a feltört felhasználói profilokat, amikkel munkájuk során találkoznak.
Elolvasom
Támadás érte a Gmail-felhasználókat.

Támadás érte a Gmail-felhasználókat. Futótűzként terjed az interneten egy  Google Docsot érintő hatalmas adathalász akció . Először a Twitteren jelentették a felhasználók, hogy olyan emaileket kaptak, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak egy Google Docs-meghívóra.

Elolvasom
számítógép karbantartás

olvasd tovább, ha érdekel....

Elolvasom