rendszergazda

Az idegölő géplassulás okai és megoldásai

Biztosan tapasztaltátok már otthon vagy a cégeteknél, hogy a számítógép lassan indul el, vagy nyögve-nyelve kezeli az adatokat, nem akarnak betöltődni a dolgok, hiába klikkelünk rá többször egy ikonra, csak várjuk, hogy történjen a csoda, de egyre bizonytalanabb a gépünk… 

Elolvasom
TZteam InfoBiztonsági Index
TZteam InfoBiztonsági Audit rendszere

Az elmúlt évben azt tapasztaltuk, hogy jelentősen megnövekedett azoknak az ügyfeleinknek a száma, akiknél a vállalkozás informatikai rendszere nem volt megfelelően működtetve.

Elolvasom
InfoBiztosági Index 2021
InfoBiztonsági Index 2021

Azért érdemes kitöltetni az InfoBiztonsági Indexet, mert az ügyvezető is képbe tud kerülni pillanatokon belül a saját hálózatának a biztonsági kockázataival. Objektíven mérhető mutatószámot kap, ami egy skálán megmutatja, hogy hol tart a cége.

Elolvasom
Miért lehet baj, ha frissül az Office?

Az mindenkinek teljesen természetes, hogy Word, Excel meg Outlook van a számítógépén. Viszont azzal nincsenek tisztában a felhasználók, hogy a rendszerért fizetni is kell. Persze ezeknek vannak tört, illegálisan feltelepített verziói, és ezeket a rendszer, a Windows 10, amikor lefrissül, azonnal ellenőrzi. Például, hogy az Office-od is hivatalos-e, ezért egy újraaktiválást kér. 

Elolvasom
családi klubtagság
Frissített Ön ma már?

Az emberiség története tele van fordulópontokkal, amik után már nem olyan az élet, mint azelőtt volt. Az ilyen változásoknak persze nem csak az életünkben, hanem a nyelvünkben is van jele, következménye. A személyi számítógép megjelenése és elterjedése, azonkívül, hogy igazán nagy fordulat volt az életünkben, a nyelvünket is megújította, új szavakat és kifejezéseket használunk magától értetődőn. Az egyik ilyen szó, aminek eredeti jelentésével már szinte alig foglalkozunk, a frissítés. Ami ezen a furcsa őszön, az újabb komoly megrázkódtatás idején, ismét hangsúlyt kapott.

Elolvasom
Családi Klubtagság
Megtelt a számítógép? Programokkal?!

Amióta számítógépet, okoseszközöket, telefonokat használunk a mindennapi életünkhöz, azóta megszaporodtak a fényképeink, megszaporodtak a fontos jegyzeteink, dokumentumaink, amelyeket számítógépeinken tárolunk.

Elolvasom
Családi Klubtagság
A kártevők soha nem adják fel

„Az üzenetbéli felszólítás ellenére nem érdemes lekattintani azt a linket, amely olvasói jelzések alapján szerdán kezdett el gyorsan terjedni a hazai Messenger-felhasználók körében.”

Elolvasom
Windows frissítési hiba

Komoly gondot okozhat egy Windows frissítés. Valamiért nem tetszik az néhány vírusirtónak a Windows 10 tavaszi frissítése, legalábbis annak bizonyos változata.

Elolvasom
Megújult a Gmail, és jobb, mint valaha

Hosszú idő után megújul a Gmail, de máris kipróbálhatóvá vált a ráncfelvarrt, okosított új verzió. Megnéztük, mik az újdonságok, és érdemes-e váltani. 

Elolvasom
Hogyan válasszak számítógépet?

Mutatunk pár szempontot, ami alapján érdemes számítógépet választani.  Meddig jó egy számítógép? Mire figyeljünk a választásnál? Új vagy használt gép? Asztali PC vagy LAPTOP?

Elolvasom
Telekomos átverés

Újabb adathalász támadásokkal vették célba a Telekom ügyfeleit ismeretlen csalók.

Elolvasom
Facebook átverés a WizzAir nevében

Egyre többen osztanak meg vakon egy nyilvánvaló átverést a Facebookon, mert azt ígérik, hogy egy kérdőív költésével ingyenes Wizzair repülőjegyet lehet nyerni.

Elolvasom
Hirtelen elfogy a szabad hely?

A jelenség egy hirtelen lelassulás, aminek az oka, hogy megtelik a  C: meghajtó.

Elolvasom
A számítógépes BUG története

Manapság magyarul is gyakran mondjuk, hogy a számítógépen bugos egy program, hogy ha hibát találunk a működésében. Az viszont kevésbé ismert, hogy honnan ered ez a kifejezés.

Elolvasom
Riasztást adott ki a Kormányzat egy zsarolóvírus miatt

Riasztást adott ki a Kormányzati Eseménykezelő Központ a Locky nevű zsarolóvírus új változatának megjelenése és terjedése miatt.

Elolvasom
Tényleg ugyanazt a jelszót használjuk mindenhol?

A következő információk mindennapi számítógépes szokásainkat érinthetik. Ha van egy percünk, olvassuk el a cikket, mert hasznos információkat tartalmazhat. Lehet, hogy érdemes megosztani ismerőseinkkel is!

Elolvasom