Windows frissítés

vírusírtó
Miért kötelező tartozék a vírusirtó a számítógépen?

Az egyik ügyfelünk kapott egy Messenger-üzenetet, amiben egy YouTube-os videó linkje volt. Rákattintott, átment egy Facebooknak látszó oldalra, ahol be kellett írnia a felhasználónevét és a jelszavát. Amint megtette, hibaüzenettel elszállt a program.

Elolvasom
Miért lehet baj, ha frissül az Office?

Az mindenkinek teljesen természetes, hogy Word, Excel meg Outlook van a számítógépén. Viszont azzal nincsenek tisztában a felhasználók, hogy a rendszerért fizetni is kell. Persze ezeknek vannak tört, illegálisan feltelepített verziói, és ezeket a rendszer, a Windows 10, amikor lefrissül, azonnal ellenőrzi. Például, hogy az Office-od is hivatalos-e, ezért egy újraaktiválást kér. 

Elolvasom
családi klubtagság
Frissített Ön ma már?

Az emberiség története tele van fordulópontokkal, amik után már nem olyan az élet, mint azelőtt volt. Az ilyen változásoknak persze nem csak az életünkben, hanem a nyelvünkben is van jele, következménye. A személyi számítógép megjelenése és elterjedése, azonkívül, hogy igazán nagy fordulat volt az életünkben, a nyelvünket is megújította, új szavakat és kifejezéseket használunk magától értetődőn. Az egyik ilyen szó, aminek eredeti jelentésével már szinte alig foglalkozunk, a frissítés. Ami ezen a furcsa őszön, az újabb komoly megrázkódtatás idején, ismét hangsúlyt kapott.

Elolvasom
Családi Klubtagsági rendszerünkben minden ügyfelünkre vigyázunk, hogy ilyen helyzetbe ne kerüljön
Csökkentett számítógép használat

Amióta hódít a homeoffice, még több lakásban jelent meg a jellegzetes, éles prüttyögés, ami jelzi, hogy a számítógép nem hajlandó elindulni rendesen. Pedig épp kiszámoltuk, hogy míg lefő a kávé vagy a tea, pont feláll a rendszer. De most sötét képernyőn fehér betűk, csökkentett üzemmód. Nekünk meg elakad a lélegzetünk. A céges informatikus a gépen keresztül nem tudjuk elérni, a telefonja meg foglalt. Most mi lesz?

Elolvasom
Windows 7 szerettünk

Nyugdíjba vonul a Windows 7. Szerencsések azok akiknek fél évnél idősebb számítógépük van, ami alkalmas a Windows 10 futtatására. Íme néhány tipp, hogyan lehet olcsóbban Windows 10-es a gépemen. 

 

Elolvasom
Windows frissítési hiba

Komoly gondot okozhat egy Windows frissítés. Valamiért nem tetszik az néhány vírusirtónak a Windows 10 tavaszi frissítése, legalábbis annak bizonyos változata.

Elolvasom
Hirtelen elfogy a szabad hely?

A jelenség egy hirtelen lelassulás, aminek az oka, hogy megtelik a  C: meghajtó.

Elolvasom
Riasztást adott ki a Kormányzat egy zsarolóvírus miatt

Riasztást adott ki a Kormányzati Eseménykezelő Központ a Locky nevű zsarolóvírus új változatának megjelenése és terjedése miatt.

Elolvasom
Tényleg ugyanazt a jelszót használjuk mindenhol?

A következő információk mindennapi számítógépes szokásainkat érinthetik. Ha van egy percünk, olvassuk el a cikket, mert hasznos információkat tartalmazhat. Lehet, hogy érdemes megosztani ismerőseinkkel is!

Elolvasom