laptop szerviz

Görgess a tartalomhoz

Miért melegszik és lassú a laptopom?

 

 • A számítógép processzorral működik, ami melegszik ezért, hűteni kell. A hűtés a levegőt mozgatja, ezért a levegőben szálló port a gépek megkajálják és a kosz a ventilátor környékére gyűlik. Előbb utóbb ez a kosz sokaság olyan mennyiségű lesz, hogy elakad a levegő és nem tudja már hűteni a processzort. A mai rendszerek, képesek arra, hogy csökkentsék a teljesítményt annak érdekében, hogy ne legyen annyira forró a számítógép. Ennek az az eredménye, hogy ülünk a gépünk előtt várjuk, hogy betöltsön a rendszer, várjuk a programok reakcióit, lassan mennek a dolgok és bizonytalanul.
 • Ezt meg lehet előzni, gyakori karbantartással, amit hogyha nem értünk annyira a gépek belsejéhez, akkor mindenképp érdemes szakemberhez vinni.

szerviz azonnal, soron kívül:    

Lehetőség van a számítógéped azonnali javítására is, sürgősségi díj ellenében garantáljuk, hogy a te géped lesz laptop szervizünkben a következő. Laptop gyorsszerviz Budapesten. Törekszünk arra, hogy a legjobb és leggyorsabb számítógép szerviz legyünk Magyarországon.

 • Aznap elkezdjük a javítást 10 000,- Ft
 • szerviz soron kívül 20 000,- Ft

bevizsgálás:

Lehetőség van a számítógéped bevizsgálására. Ilyenkor átvizsgáljuk a géped és informálunk a várható javítási díjról.

 • díjtalan

 

 

diagnosztika:

Miután bekerült a géped a szervizbe, szerviztechnikai eszközökkel és programokkal feltérképezzük a géped pontos állapotát.

 

 

gyorsítás SSD-vel:    

Az egyik leggyakoribb megkeresési indok a szervizben a LAPTOP lelassulása. Ezen lehet vátoztatni, több módszert is tudunk a laptop gyorsítás érdekében. 1. Memória  bővítés. 2. Lomtalanítás, az internetezés közben begyüjtött szemeteinek eltálvolítása, a rendszer kipucolása. 3. Az SSD beépítés, a legjobb választás! (ilyenkor egy hagyományos winchestert cserélünk szilárd test meghajtóra)  így hatalmas lesz a sebességnövekedés.

 • 120GB SSD ára 10 000,- Ft -tól
 • 250GB SSD ára 15 000,- Ft -tól
 • 500GB SSD ára 25 000,- Ft -tól 
 • 1TB SSD ára 38 000,- Ft -tól
 • munkadíj 10 000,- Ft-tól
 • klubtagoknak  7 000,- Ft-tól

nagytakarítás:

  

A laptop tisztítása nagyon fontos dolog. Érdemes kitakarítani ha elmúlt egy éves, vagy ha úgy ítéljük meg, hogy erősen szennyezett környezetben használjuk.  Ilyenkor a gépet átnézzük, akadnak-e szemmel látható, tapintható tipikus sérülései, zsanérlazulás, csatlakozó hiba, repedés.

A Windows-ból a szemeteket eltálvolítjuk, elhárítjuk a feleslegesen futó reklámprogram okozta lassulást. Nagyon fontos tudni, hogy a laptop processzor hűtőventilátora rendkívül hatékony módon szívja magába a port.   A ruhánkról leeső szöszök, porszemcsék a levegőben, kutya, macska szőre, hajszál és ezek kombinációja, bizony elakadnak a hűtési rendszerben és ahogy múlik az idő, úgy egyre makacsabb kosz keletkezik belül. Az eltömődés a légáramlás lelassulását okozza, amitől a laptopunk felmelegszik és lelassul. Egy alaposabb takarításhoz az egész gépet darabokra kell szedni. A processzor kiszáradt hűtőpasztáját újra kell cserélni. A járatokat a filc vastagságú portól meg kell tisztítani.


alap rendszertelepítés:

Telepítjük az operációs rendszert a gépedre.  Nem turbózzuk mindenféle programmal, csak egyszerűen egy alapot adunk.  Hozzáértőknek ajánljuk, hiszen utána még sok dolgot be kell állítani.

rendszertelepítés:

Telepítjük az operációs rendszert a gépedre a megfelelő illesztő programokkal, driverekkel

teljes rendszertelepítés:

Telepítjük az operációs rendszert a gépedre a megfelelő illesztő és kellékprogrammal, vírusirtóval. Kérésedre telepítünk ingyenes segédprogramokat is, amelyek megkönnyítik laptopod mindennapi használatát. Természetesen az egész rendszert naprakészre frissítjük. Telpítünk böngesző, üzenő, médiakezelőképkezelő, dokumentumkezelő, biztonsági és felhő tárhely kezelő programokat.


kijelző javítás, csere:

laptop-kijelző-csere-tzteamA laptop kijelzője a laptop egyik legsérülékenyebb alkatrésze. Érzékeny mechanikai, idegen tárgy okozta sérülésekre, folyadékra, illetve saját magától is meghibásodhat, becsíkozódhat. Cégünk több száz fajta új és használt notebook kijelzőt tud beszerezni, hogy segítséget tudjunk nyújtani Ügyfeleinknek.


akkumulátor javítás, csere:    

Egy átlagos használatban lévő laptop akkumulátora 2-3 év alatt teljesen elhasználódik. Sokat segít az ha a felhasználó használja az akkumlátort azaz nemcsak feltölti, hanem le is meríti. ;Azok a gépek melyek folyamatosan a hálózati adapterre vannak csatlakozva, ott az akkumulátor hamarabb tönkre megy, mert nem tudja a teljes töltési és merülési ciklust gyakorolni. Javasolt ilyen esetekben az akkumulátort feltölteni és feltöltött állapotban elrakni, addig amíg újra szükség lesz rá. (teljesen soha ne merítsük le, ha lehet)

Laptop töltő


töltő, adapter meghibásodása:    

A laptop adapter az üzemszerű mindennapi használat során is meghibásodhat, megtörhet több helyen a kábele vagy folyadék, mechanikai sérülés esetén is tönkre mehet. Minden laptophoz tudunk beszerezni gyári és helyettesítő adaptert, de elérhetőek használt gyári töltők is. A notebook töltő javítását nem vállaljuk és nem is javasoljuk, mert szakszerűen nem javíthatóak, hosszú távon nem üzembiztosak.

laptop ventillátor


melegedés, hűtési problémák:    

A laptop hűtő rendszere bizonyos időközönként (6-12 hónap) tisztítást és karbantartást igényel. Ennek hiányában a hűtő egység elkoszolódása miatt a hűtő ventilátor tönkre mehet. Szervizünkben vállaljuk a megelőző, karbantartó tisztítást illetve szükség esetén a laptop hűtő ventilátor cseréjét.

Melegszik a laptopom. -Szokták mondani és ugynakkor, lelassul a gép.


laptop alaplapi csatlakozók, portok cseréje:    

USB aljzat csere, LAN (hálózati aljzat) csere stb, DC tápaljzat. 

laptop alaplap javítás


alaplap szintű javítások:    

Tápáramkör javítás, kontroller csere, BIOS javítás, írás, csere, BGA javítás, Video chip. Északi híd , Déli híd csere.


adatmentés winchesterről:    

Egy laptop winchestere 2-3 év alatt teljesen elhasználódhat. Javasolt időszakosan a vizsgálata. Az adatok mentése mindíg javasolt


billentyűzet, javítás vagy csere billentyűnként:     

Laptop beragadt, vagy kiesett billentyűit nem célszerű otthon feszegetni, visszanyomkodni, mert az alatta lévő tatró mechanika nagyon sérülékeny. A billentyűzet javítása, a gombok pótlása legyen szakember feladata!


beázott billentyűzet javítás:

A billentyűzetbe befolyó folyadék nagy károkat okozhat, ezért, ha megtörténik a baj, az első dolgunk legyen a laptop akkumulátorát leszedni! Fontos, hogy áramtalanítsuk a gépet és ne próbáljuk újra bekapcsolni. Semmiképp ne tegyük a laptopot radiátorra, vagy kezdjük el hajszárítóval fújni, mert ezzel csak rontunk a helyzeten. Szervizünkben szétszereljük a laptopot, eltávolítjuk a folyadékot, billentyűzetét és érintkezőit kitisztítjuk, szükség esetén javítjuk, vagy cseréljük.


billentyűzet csere:     

Laptop billentyűzet tisztítása, vagy a billentyűzet cseréje.

memoria bővítés


memória bővítés (RAM):    

Sok esetben kevésnek tűnik a laptop memóriája, a gép ilyenkor lelassul és akadozik. A munkafolyamat gyorsításához az SSD beépítés a legjobb megoldás, de emellett 4 GB RAM memória minimum szükséges egy dinamikusan működő számítógéphez. Az ideális állapot, ha a laptop 8 GB RAM memóriával, SSD-vel és 4 MAG-os processzorral rendelkezik. 


winchester (HDD) csere:      

Laptop IDE (PATA) normál 2.5 inches wincheseter csere, Laptop SATA normál 2.5 inches winchester csere, Netbook ZIF PATA 1.8 inches wincheseter csere, Netbook ZIF SATA 1.8 inches wincheseter csere.

 


laptop márkák amiket javítunk:     

DELL, HP, ASUS, FUJITSU SIEMENS, SONY, MSI, APPLE, TOSHIBA, ACER és minden más.

 

A TZteam szakemberei segítenek!

Amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy megfelelő a védelmünk, akkor keressünk fel szakembert. Itt van az elérhetőségünk. 

Klub szolgáltatásunk magánszemélyeknek:

Létrehoztunk egy klubot, ahol a tagok mindennapos számítógépes kérdéseikre kapnak választ és tanácsot. A klubtagságot kezdő és haladó felhasználóknak egyaránt ajánljuk. Szolgátatásainkat az ország egész területéről igénybe lehet venni.

 

Ha úgy gondolod, hogy a cégednél lehet javítani a számítógépeken:

Keress meg minket, és válaszd rendszergazda szolgáltatásunkat. Gondoskodni fogunk a hálózat minden eleméről és a vírusoktól is távol tartunk majd.