Soha nem késő elkezdeni

Aki rendszeresen jár piacra, az nem csak a vásárlás miatt megy. Egy idő után arcról megismerjük egymást, és a sorbanállás, áruválogatás közben könnyebben beszélgetünk. Először az a téma, hogy mennyire friss a zöldség vagy a hús, aztán mindjárt jön a politika, a sport és a család.

Marika néninek már a nevét is tudom. Gyakran összefutunk, a karantén idején is többször váltottuk egymást 9-kor, és beszélgetünk kicsit. Szívesen mesél magáról és családjáról is, főleg az unokáiról.

Egyszer azt is elmondta, hogy annyira irigyelte a barátnőit, akik mindennap arról beszélgetnek, hogy mit olvastak az interneten, hogy ő is szerzett magának egy számítógépet. A férjét persze nem érdekli, de hát ilyenek a férfiak, a barátnői is mind arról meséltek, hogy a férfiakat nem is érdekli a számítógép, biztosan azért, mert olyan türelmetlenek.

Igen ám, de hiába működik a számítógép, ha nem tudja használni. Próbált segítséget kérni, de se a gyerekei, se az unokái nem tudnak folyamatosan mellette lenni.

Kérdeztem tőle, hallott-e már arról, hogy van egy olyan cég, amelyik éppen erre a problémára talált ki megoldást.

— Egy cég, amelyik segít a nyugdíjasokon? Milyen cég ez? — kérdezett vissza Marika néni.

— Úgy hívják őket, hogy TZteam, és közel 30 éve foglalkoznak számítógépekkel.

— Hűha, 30 év nagy idő! És hogyan segítenek rajtam?

Van egy klubtagsági lehetőség, amivel egész évben rendelkezésre állnak.Már 7 éve működik, és több százan klubtagok. Bármiben tudnak segíteni, még személyes találkozó nélkül is akár, úgynevezett távsegítséggel. A karantén idején kérték is tőlük ezt a szolgáltatást. Sok klubtagnak az első gépét is ők rakták össze. És a lehetőségek szerint minden problémát megoldanak. Egy 76 éves hölgy azt kérte, hogy egészen halk legyen a számítógép, azt is megoldották.

— Azért ezt már nem olyan könnyen hiszem el, de a többi tetszik. És akkor ők mindig a rendelkezésemre állnak, amikor valamit nem értek?

— Igen, Marika néni, mindig.Ez a klubtagság lényege.

— Úgyis régen voltam tagja valamilyen szervezetnek, és ennek legalább értelme is van. Mit mondott, hogy hívják őket?

— TZteam.

— TZteam… Jól van, megjegyeztem. Legközelebb majd elmesélem, milyen klubtagnak lenni. És el fogom kápráztatni az unokáimat is! Tátani fogják a szájukat, amikor az internetről olvasok nekik mesét.

— A gyerekekre tessék vigyázni, az interneten nem csak mese van.

— Mindjárt gondoltam. De majd megmondom ennek a TZteamnek, hogy állítsák be nekem azt agyerek-felügyelőt, ami az egyik barátnőmnek is van, hogy amikor nála vannak az unokák, még véletlenül se lássanak olyat, ami nem nekik való.

— Tessék megnyugodni, mindent megoldanak. A külső támadások ellen is meg tudják védeni. A vírusokkal szemben is.

— Támadások? Vírusok? Hát kell ez nekem?

— Igen, kell, Marika néni, mert ha tetszik, ha nem ezek mindenkit fenyegetnek. Viszont van ellenük hatékony védelem. De ezt majd mind elmondják a TZteamben.

— Jól van, jól van. Még egyszer köszönöm.

— Nincs mit, Marika néni. Örülök, hogy segíthettem.

És tényleg örülök.Mert azóta Marika néni is klubtag. Persze amikor kiderült számára, hogy magunkat ajánlottam, nagyot nevetett.

Azt mondta:

-Maga aztán megéri a pénzét! Jól megviccelt engem. Az a szerencséje, hogy igazat mondott, és nem csak a barátnőim, de a családom is elcsodálkozott, hogy milyen profin használom a profi számítógépemet!

Hát igen. Csak azért voltam képes tiszta lelkiismerettel ajánlani a cégünket, mert tudom, hogy mit és hogyan csinálunk évtizedek óta, tudom, hogy mire vagyunk képesek. És ha nem hinnék magunkban, ha nem tudnám őszintén ajánlani a szolgáltatásainkat, ha nem az motiválna minket, hogy megoldjuk az ügyfeleink problémáit, akkor a piac, az ügyfeleink már rég nyugdíjaztak volna minket.

Mi szeretjük a számítógépünket.

És Te?