Frissített Ön ma már?

Az emberiség története tele van fordulópontokkal, amik után már nem olyan az élet, mint azelőtt volt. Az ilyen változásoknak persze nem csak az életünkben, hanem a nyelvünkben is van jele, következménye. A személyi számítógép megjelenése és elterjedése, azonkívül, hogy igazán nagy fordulat volt az életünkben, a nyelvünket is megújította, új szavakat és kifejezéseket használunk magától értetődőn. Az egyik ilyen szó, aminek eredeti jelentésével már szinte alig foglalkozunk, a frissítés. Ami ezen a furcsa őszön, az újabb komoly megrázkódtatás idején, ismét hangsúlyt kapott.

 

Egy időbe beletelhet mire minden felhasználóhoz megérkezik a Windows 10 már kiadott frissítőcsomagja, de aki megkapja, annak megéri mielőbb feltenni: ezúttal nemcsak biztonsági frissítéseket tartalmaz, hanem funkció- és megjelenésbéli újításokat is.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy tavasszal és ősszel érkezik a Windows 10-hez egy-egy nagyobb frissítőcsomag. Ezúttal sincs ez másként, a Microsoft kedden kiadta a 2020. októberi Windows-frissítést, és ahogy azt szintén megszokhattuk, ezúttal is inkább egy javítócsomagról beszélhetünk, mintsem a rendszer feje tetejére állításáról, de azért találni benne néhány érdekes változást.

 

Az egyik ilyen, talán a leginkább szembeötlő, az új Start menü.

Az alkalmazások ikonjai sokkal egységesebb és letisztultabb képet mutatnak, melynek köszönhetően a népszerű Windows-elem használata kényelmesebbnek, kellemesebbnek ígérkezik.

 

#tzteam #szeretemaszamitogepem

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy tavasszal és ősszel érkezik a Windows 10-hez egy-egy nagyobb frissítőcsomag.

 

 

Örök kérdés, hogy a felhasználó minek örülhet jobban. Befolyásoló tényező, hogy mire van szüksége, természetesen, de talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik leghatározottabb elvárásunk a biztonság. Hacsak nem mélyülünk el az internet sötét és kockázatos bugyraiban, ahonnan bármelyik pillanatban a gépünkre ránthatunk valami kellemetlenséget, sőt veszélyeset, úgy tűnik, operációs rendszerünk „védelme” jól oldja meg a feladatát.

 

 

Egy másik, gyakorlati szempontból sokkal fontosabb változás, hogy a Microsoft megváltoztatta a jól ismert Alt + Tab billentyűkombináció működését.

Eddig ha ezt használtuk, a Windowson belül a futó programok között váltogathattunk, mostantól viszont az Edge böngésző nyitott lapjai között mozoghatunk vele. Szerencsére a redmondi cég gondolt rá, hogy az újdonság nem mindenkinek fog tetszeni, így szükség esetén visszaállíthatjuk az eredeti rendet.”

Vajon mennyit számít a megszokás? Ha egy billentyűkombináció funkciója megváltozik, mennyi idő alatt alkalmazkodunk hozzá? Az agyunk, de főleg a kezünk, az ujjaink gyorsan tanulnak, ha „szűz” terepen mozognak, a régóta begyakorolt folyamatok, a már-már reflexszé vált mozdulatok azonban képesek makacskodni. Nem véletlenül mondjuk a gyerekeinknek, és sokszor saját magunknak is, hogy az élet folyamatos tanulás. Mivel pedig a vírusok és hekkerek is napról napra képzik magukat, mindannyiunk érdeke ezt a frissítést is megcsinálni.

 

„Bár a Microsoft már kiadta az októberi frissítőcsomagot, előfordulhat, hogy még nem minden felhasználóhoz érkezett meg az.

Hogy az ön számítógépére megérkezett-e már, azt a Beállítások » Frissítés és biztonság » Windows 10 frissítés menüben nézheti meg. (Ha még nem látja, aggodalomra semmi ok, a következő napokban, hetekben mindenki megkapja a pakkot.) Akinél már elérhető a frissítés, annak a csomag letöltése után újra is kell indítania gépét, a változások utána lépnek életbe.”

 

Ha kérdésed lenne vagy elakadtál a frissítés során, örömmel segítünk neked is!

Mi szeretjük a számítógépeket.

 

Csatlakozz Családi vagy Üzleti Klubtagsági rendszerünkhöz, ahol nemcsak a Te, hanem akár a családtagjaid, barátaid számítógépére is vigyázunk.

Nézz körbe, mennyi mindent tudsz elérni most, közel 70% kedvezménnyel! Kattints ide és legyél egy szuper közösség tagja!

 

 

 

A teljes cikk:

https://m.hvg.hu/tudomany/20201021_windows_10_frissites_october_2020_update?fbclid=IwAR2WDtcXaMvJlZDhCX5N4sNgTWeB-YyoF71sjZkBCLEGxaA2jNZbxCZmeGU