Facebook átverés a WizzAir nevében

Az elmúlt napokban történt átverésről szeretnénk tájékoztatást adni.  

A Facebook-on a WizzAir légitársaság nevében ingyenes repülőjegyeket ajánlanak fel, regisztráció fejében.  

Ígéretük szerint 332 darab ingyen repülőjegy van még szabadon, amiből kettőt bárki megszerezhet egy kérdőív kitöltése után. 

Ne töltsünk ki semmit, ne töltsünk le semmit, ne adjunk meg személyes adatokat!

Már a weboldal címe is gyanús.

  • Van egy előtag "wizzair." az elején, ezt követi a csalók domainneve, a "com-signup.co", és még látható egy  "/hu/?qOi5f6V" technikai azonosító. Ebből látszik, hogy az egészhez semmi köze nincs a wizzair.com domain-en működő légitársaságnak.
  • Az oldal trükkösen csak úgy teszi letölthetővé az állítólagos elnyert jegyről szóló kupont, ha előbb rányomunk a "megosztás Facebookon" gombra. Egyiket sem szabad megtenni, mert nincs ingyen repülőjegy, egyszerűen be kell zárni az oldalt.

Ne higgyünk se ennek, se a többi hasonló átverésnek! Ne engedjük, hogy illetéktelenek hozzájussanak az adatainkhoz.

Wizzair közleménye!

A Wizz Air arról értesült, hogy több weboldal és Facebook-oldal is megtévesztő módon a WIZZ márka jellemzőit vagy ahhoz hasonló részleteket felhasználva félrevezeti a felhasználókat, hogy azt gondolják, a Wizz Air hivatalos oldalain járnak. 

Egyes oldalakon ál-promóciókat indítottak, amelyek során azt állítják, hogy a résztvevők WIZZ repülőjegyeket nyerhetnek. A Wizz Air felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy a WIZZ hivatalos weboldala a wizzair.com , és minden olyan információ, ami a WIZZ által indított promóciókra, játékokra vonatkozik, a wizzair.com oldalon, a légitársaság hivatalos közösségi oldalain és a WIZZ hírlevélben szerepel. 

A Wizz Air figyelmezteti az ügyfeleit, hogy ne látogassanak olyan oldalakat, amelyeket nem a WIZZ hivatalos kommunikációs csatornáin hirdetnek, illetve semmiképpen ne kattintsanak a nem hivatalos oldalakon elhelyezett linkekre. 

A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen, amelyek félrevezető módon sugallják, hogy a Wizz Airt képviselnék.

Amennyiben bármilyen számítógépes probléma áll fent,  kollégáink segítenek megoldani. Elérhetőek vagyunk a szokásos telefonszámokon, és személyesen szervizünkben.

Üdvözlettel:

Takács Zoltán

Megosztás a Facebook-on