Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Vészhelyzet a neten: váratlant lépett a Microsoft, megjött a Windows-vészfrissítés

Vészhelyzet a neten! Xp-s gépek figyelem!

zsarolo-virusPéntek délután óta sorra tarolja le a számítógépeket a WannaCry nevű zsarolóvírus,

ami időközben már Magyarországra is elért. A kártevő azokat a számítógépeket bénítja meg, melyek felhasználói figyelmetlenek voltak, a Microsoft ugyanis már két hónapja közzétette a most kihasznált biztonsági rést betömő frissítést, a felhasználók dolga annyi lett volna (és lenne most is), hogy bekapcsolják/engedélyezzék a gépükön a frissítési folyamatot.

Persze mindez csak a hivatalosan támogatott Windows-verziókra igaz. A Microsoft már három éve nem támogatja a nagyon régi Windows XP-t. Sokak szerint ez csak elméleti veszélyeket rejt, de most elég határozottan kiderült, hogy nem: az XP-s gépek teljesen fegyvertelenek a támadással szemben, ezért aztán ezidáig az XP-s számítógépek tulajdonosai semmit nem tehetnek, csak izgulhattak, hogy őket ne találja be a vírus.

A probléma nagyságát észlelve

A Microsoftnál váratlan döntést hoztak: a rendkívüli helyzetre való tekintettel a már nem támogatott verziókhoz is elkészítették a biztonsági rést betömő szoftverfrissítést. És azonnal közzé is tették: a Windows XP-t, Windows 8-at és Windows Server 2003 verziót használók erről az oldalról tölthetik le és telepíthetik a javítást. (Az oldalt rengetegen próbálják egyszerre elérni, erősen túlterhelt. Ha nem jön be azonnal, próbáljon pár perc múlva ráfrissíteni.)

Ez a kör nem kevés embert jelent: a Gemius adatai alapján Magyarországon a netezők 5 százaléka érintett, nemzetközi viszonylatban pedig valamivel magasabb is ez az érték. Ráadásul ebben nincsenek benne azok a gépek, melyekkel nem böngészik senki, például az ipari kiszolgáló számítógépek.

cikkünk a http://hvg.hu/tudomany/20170513_wannacry_zsarolovirus_windows_xp_win8_javitas_letoltese_rendkivuli_frissites híre alapján készült.

Amennyiben szeretnéd a számítógéped megvédeni:

  • ajánljuk a TZteam szakembereit 0614064444 telefonszámnon, vagy egyéb elélrhetőségeiken.

https://tzteam.hu/kapcsolat/

 

  • ha érdekes volt, esetleg nézz körbe a többi cikkünkben:

https://tzteam.hu/hirek/

 

  • vagy nézz körbe a főoldalunkon:

https://tzteam.hu/