Számítógép-reneszánsz

Ismerjük jól a mondást: 

"Az életben csak egy dolog biztos, hogy semmi nem biztos, csak a halál." 

Tavaly ilyenkor még mindenki azzal foglalkozott, hogyan lehet még kisebb okoseszközökbe, kütyükbe még nagyobb teljesítményt, még jobb minőségű szolgáltatáscsomagot beleszuszakolni. Hiszen az emberiség lót-fut, közlekedik, utazik, és azt szeretné, hogy minél kevesebb dolgot kelljen cipelnie, ne a különböző gépekkel legyen tele a táska.

 

Két évvel ezelőtt mindenki temetni kezdte a PC-ket, 

úgy tűnt, hogy az asztali számítógépeket és a laptopokat jelentős részben felváltják a mobil eszközök, a tabletek és az okostelefonok. Azonban a koronavírus-járvány ezen a területen is bekavart: 2020 második negyedéve óta folyamatos a két számjegyű növekedés a számítógépes piacon.

 

Mindez a Canalys friss jelentéséből derül ki, amely szerint a szeptember végén lezárt harmadik negyedévben is egyértelmű a növekedés: az eladások száma 12,7 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakában mértet. Ez három hónap alatt 79,2 millió gép értékesítését jelenti, ami az elmúlt tíz évet tekintve a legnagyobb növekedés a piacon. Ezzel párhuzamosan természetesen az emberek is sokkal több időt töltenek a gépükkel... ...világszerte összességében havi négyezermilliárd percet töltenek a Windows 10 rendszerben, ami 75 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.”

 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, ülő emberek és túra/szabadtéri

Ha már otthon kell maradni, akkor kényelmesebb, már csak a nagyobb képernyő miatt is, ha a számítógépen dolgozunk vagy szórakozunk. Az asztal megtartja, a kezünk szabad, a billentyűzete is könnyebben használható.

 

„Ami a gyártókat illeti, a Lenovo 11,4 százalékos növekedést produkálva (átlépve a 19 milliós határt) visszaszerezte az első helyet 2020 harmadik negyedévében. A HP is jelentős, 11,9 százalékos növekedést ért el, és 18,7 millió kiszállított géppel megszerezte a második helyet. A dobogó legalsó fokára a Dell került, bár ez a gyártó 0,5 százalékos visszaesést szenvedett az egy évvel korábbiakhoz képest. A negyedik és az ötödik helyre az Apple (13,2 százalékos növekedés a Mac szállítmányokban) és az Acer (15 százalékos növekedés) került.”

 

És ezek a számok csak nagyobbak lehetnek, ha hozzájuk adjuk a használt gépeket, 

de nemcsak azokat, amiket az otthonmaradás miatt vásároltak, hanem azokat is, amiknek a javítását, felújítását egy ideje halogatták a tulajdonosok, de most kénytelenek voltak lépni.

 

„»A mostani eredmények is alátámasztják, hogy a koronavírus-járvány hatása az emberek munkájára, tanulására és együttműködésére komoly lehetőségeket teremt a PC-gyártók számára az elkövetkező években« – állítja Rushabh Doshi, a Canalys kutatási igazgatója, hozzátéve, hogy az elkövetkező időkben megnövekedett igény lesz az online csoportmunka-kiegészítőkre, új szolgáltatásokra, előfizetési csomagokra, és nagyobb hangsúlyt kell fektetni a végpontok biztonságára is.

 

Jelenleg úgy tűnik, hogy az otthoni munkavégzés egy jó darabig megmarad, 

ami a kutatók szerint magával hozza majd, hogy a PC-piac lendülete néhány évig megmarad. Bár a növekedés feltehetően nem lesz ennyire látványos, a piac körüli pesszimizmus nagy valószínűséggel már a múlté.”

 

Szerencsére mi indulásunk óta optimisták vagyunk, de mi is azt tapasztaljuk, hogy egyre többen vásárolnak a webshopunkban vagy személyesen a boltunkban asztali és hordozható számítógépeket.

Az évek alatt azt is elértük, hogy már a kisebb programakadásokat, géphibákat sem viselik olyan jól az ügyfeleink, mert tudják, hogy hozzánk bármilyen problémával jöhetnek, biztosan találunk megoldást.

 

 

Kérdezz bártran Tőlünk, mi pedig örömmel segítünk!

Számítógépet keresel, itt vannak a legjobb megoldások számodra!

 

Mert mi szeretjük a számítógépünket.

 

 

Az eredeti, teljes cikket itt tudod elolvasni:

https://m.hvg.hu/tudomany/20201015_pc_gyartok_sorrendje_pc_piac_2020q3_canalys?fbclid=IwAR33fWfeUiCRhpOVt4yWH-BiKoEZwkZrpHJto_Qa6iKng2yfwkjzMyZ1v_Q