Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Miért forró a lassú laptopom?

Miért forró a laptopom?

Miért melegszik és lassú a laptopom?

 

A számítógép processzorral működik, ami melegszik ezért, hűteni kell. A hűtés a levegőt mozgatja, ezért a levegőben szálló port a gépek megkajálják és a kosz a ventilátor környékére gyűlik.

Előbb utóbb ez a kosz sokaság olyan mennyiségű lesz, hogy elakad a levegő és nem tudja már hűteni a processzort. A mai rendszerek, képesek arra, hogy csökkentsék a teljesítményt annak érdekében, hogy ne legyen annyira forró a számítógép.

Ennek az az eredménye, hogy ülünk a gépünk előtt várjuk, hogy betöltsön a rendszer, várjuk a programok reakcióit, lassan mennek a dolgok és bizonytalanul.

Ezt meg lehet előzni, gyakori karbantartással, amit hogyha nem értünk annyira a gépek belsejéhez, akkor mindenképp érdemes szakemberhez vinni.

A lényeg, hogy szét kell szerelni.

Mivel van néhány szabad szemmel jól látható légzőnyílás a laptopokon, előfordul, hogy néhány lelkes felhasználó belefúj oldalról sűrített levegővel. Ilyenkor egy kis kosz ki is száll a gépből és elégedetten megyünk tovább a dolgunkra. Valójában azonban zömítjük a koszt a processzor hűtésrendszerében. Egy nagyon klassz kisujjnyi porfilcet alakítunk ki, ami rendkívül jó hőszigetelő hatású, ami pont nem jó nekünk. Ezért aztán újra jönnek ezek az élmények, lassú a gép, árad a hő az aljából.

Úgyhogy amikor ezeket a gépeket szétszereljük, akkor elég látványos teljesítmény növekedést tudunk elérni pusztán azzal, hogy kitakarítottuk a koszt. Otthon ezt nem mindenki teszi meg, mert egy laptopot szétszerelni sem annyira könnyű, hát még összerakni. Ebbe mindenképpen gyakorlott szervizesek segítségét kell kérni, akik számítógépekkel foglalkoznak és van rutinjuk a laptopok szerelésében.

 

Kit érdekel a hővezető paszta?

Ha már szétszereljük a gépet, akkor a processzor alatt van egy úgynevezett hővezető paszta, ezt a réteget, fel szoktuk újítani. Ezek után rögtön jobban érzi magát a processzor, ezáltal sokkal rugalmasabban fognak működni a programok.

Jól jönne egy jó számítógépes szakember.

Akit érdekelnek ezek a megoldások, és mondjuk nincsen technikai szakember a környezetében, azokat szívesen látjuk a TZteam szervizében. A web oldalunkon a tzteam.hu oldalon lehet tájékozódni az elérhetőségünkről. A kapcsolat gomb alatt megtalálják a telefonszámainkat, email címünket.

Időnként a számítógépemnek is melege van" című cikkünkben részletezzük azokat a jeleket, amiket a felhasználok pontosan tapasztalnak a napi használat során. Érdemes most laptop nagy tisztításra jelentkezni elég kedvező áron, mert  25 000,- Ft helyett most 9 600,- Ft  ONLINE fizetés esetén.

Várjuk a megkereséseket.