Gamer gép a lakásban?

Minden azzal kezdődik, hogy a gyerek is hozzáférést kap a számítógéphez, kap egy saját fiókot. Ma már ez nem nagy dolog; mesefilmből is több van az interneten, és az iskolai munkához is kell a számítógép. Csakhogy az a gyerek nő, növöget, aminek köszönhetően anya vagy apa egyre nehezebben tudja hazsnálni a gépet. Vagy azért, mert a gyerek ül előtte, vagy azért, mert egyre lassabban tölt, nyit, fut a rendszer meg az összes program.

 

Aki ilyen jeleket tapasztal, gyorsan megtanulja, hogy az ő életében is megjelent a komoly számítógépes játék. A gyerekük pedig gamer, vagyis játékos lett.

Persze ez még nem a világ vége, de azért néhány óvintézkedést meg kell tenni.

 

Az első és legfontosabb, hogy amint van rá lehetőségünk, adjunk egy gépet a gyereknek.

Már eddig is ezt kellett volna csinálni, az olyan gépeket, amiken dolgoznunk, nem nagyon szabadna átengedni szabadidős tevékenységre

 

Ezek a játékok nem hasonlítanak az anya vagy apa által néha-néha játszott golyós vagy kártyás játékokra...

Igen ám, de milyen gépet adjunk?

És hiába mondogatja annyiszor apa, hogy majd megunja, majd kinövi, ha ez be is következik valamikor, az nem a közeljövőben lesz – viszont dolgozni meg kellene azon a gépen.

Tehát akkor összeül a családi kupaktanács, és a jó szülők töviről hegyire kikérdezik az immár szakértő játékost, hogy tulajdonképpen milyen számítógépre is lenne szüksége.

Figyelem, anya és apa ne ijedjen meg attól, hogy gyakorlatilag semmit nem ért az egészből (informatikus szülők valószínűleg kivételek).

Mert repkedni fognak a betűkombinációk, a számok, ilyen felbontás, olyan méret, ebből ez a  típus, abból az a fajta. Minden hiába, aki nincs benne, képtelen megjegyezni. Tehát mi a teendő?

 

Igen, le kell írni vagy íratni pontosan ezeket a varázsigéket, aztán el kell jönni például hozzánk, a TZteamhez, át kell adni a jegyzéket, és mi nem csak dekódoljuk a kifejezéseket, hanem szívesen össze is állítjuk a megfelelő számítógépet, amivel a gyerek boldogan játszik évekig, anya és apa pedig zavartalanul dolgozhat az ismét gyors és hatékony saját gépén.

Ugye milyen egyszerű?

Már csak az van hátra, és ebben szeretnénk most segíteni, hogy mit kell megkérdezni a játszani akaró gyerektől, mik azok a főbb alkatrészek, amikből össze lehet állítani az ideális gamer gépet.

 

Mindenekelőtt el kell dönteni, hogy laptop legyen vagy asztali számítógép. 

A laptop örökös előnye, hogy mozgatható, szállítható, egyben van az egész. Hátránya, hogy az évek során esetleg megnövő kapacitásigényhez a bővítés nehézkes és véges, vagyis ebben az asztali gép a jobb. Ha a játékos a tengerparti nyaralását nem a szállodai szobában akarja végigjátszani, akkor talán érdemesebb asztali gépet választani.

            Ha a forma megvan, jöhet a tartalom, azaz mit kell feljegyeznie anyának és apának:

            A processzor legyen minél nagyobb teljesítményű, minél gyorsabb.

            Az alaplap és a RAM se legyen gyenge.

            A videókártyából már eleve a gamer/gaming művésznevűek között kell keresgélni.

            Mindezek mit sem érnek, ha kicsi a képernyő, hiszen a játék fontos része a minél intenzívebb látvány, tehát egy komoly méretű-felbontású monitorra is szükség lesz.

          

És még egy apróság, ami nem is annyira apróság: a szék, pontosabban fotel, amiben akár több órát is ül a játékos.

 

Olyan ülőalkalmatosság kell, aminek van karfája, és eleve hosszas ülésre tervezték, vagyis optimálisan tartja a hátat és akár a nyakat is – a gerincünkre vigyáznunk kell.

Most már biztosan jól sikerül a családi kupaktanács, megvannak az igények, megvannak a betűk, a számok, a méretek és a mennyiségek, úgyhogy ekkor bekapcsolódunk mi is, vagyis a TZteam, és szépen összeállítjuk a megfelelő számítógépet. Nézd meg gamer gépeinket itt!

 

Annyit még mindenképpen el kell mondanunk, hogy a gamer gépek is igénylik a folyamatos felügyeletet, a karbantartást. Természetesen ebben is tudunk segíteni, sőt éppen az ilyen intenzív számítógép-használóknak javasoljuk csak igazán a TZteam Családi Klubtagsági rendszerét, amiben a törődés folyamatos, a biztonság garantált.

 

Mert mi szeretjük a számítógépeket.