Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Csökkentett számítógép használat Családi Klubtagsági rendszer

Csökkentett számítógép használat

„Aki windowsos számítógépet használ, az előbb-utóbb belefuthat olyan hibába, amely miatt a gép csak csökkentett (biztonságos) módban tölti be a Windowst.

Ilyenkor csak a legszükségesebb programok indulnak el az operációs rendszerrel, és ez lehetővé teszi, hogy a felhasználó kiderítse, mi okozta a korábban tapasztalt hibát. Ha mindent rendben talált, elég csak újból elindítani a gépet, kiválasztani a megfelelő opciót, és már vissza is tér a "normál" üzemmód. Jó esetben.”

Családi Klubtagsági rendszerünkben vigyázunk az ügyfeleink számítógépeire

Családi Klubtagsági rendszerünkben minden ügyfelünkre vigyázunk, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe!

 

Ahogy az életben, a számítógéppel kapcsolatban is sokat segít, ha van némi tapasztalatunk. Ha láttunk már kék halált, agresszív vírust garázdálkodni, esetleg forró kakaót a billentyűzetre folyni, akkor talán kevésbé pánikolunk, hiszen itt legalább értelmezhető mondatok olvashatók. Csak nem lehet akkora a baj, ha a gépünk még észnél van, csupán kicsit máshogy viselkedik, mint megszoktuk. Jogosan bizakodhatunk, amikor látjuk, hogy az utasításokat követve mindig történik valami, lépegetünk előre, s végül megállapíthatjuk, minden a helyére került.

 

„Előfordulhat azonban, hogy hiába indítja valaki újra a számítógépét egymás után többször is, csak a csökkentett üzemmódban tölt be a rendszer.

A probléma szerencsére orvosolható, de kell hozzá egy kis bűvészkedés.

Családi Klubtagsági rendszerben mindent megoldunk

Ügyfeleinkre mindig vigyázunk, ezért is érdemes Családi Klubtagsági rendszerünkbe belépni

 

 

Nyomjuk le a Windows+R billentyűkombinációt. A felugró parancssorba írjuk be az msconfig utasítást, majd üssünk entert / nyomjuk meg az OK gombot.

A felugró ablakból válasszuk ki a Rendszerindítás fület. Ezen találunk egy Biztonságos indítás nevű rubrikát, ha ez ki van pipálva, vegyük ki belőle a jelölést.

Ezek után ismét nyomjuk meg az OK gombot, majd próbáljuk meg újraindítani a számítógépet. A következő betöltésnél már vissza fogjuk kapni a »normál« üzemmódú Windowst.”

 

Végre! Pont úgy érezzük magunkat, mint a fogorvos után, vége a rossznak, helyreállt a világ rendje,  gyorsan el is felejtjük, hogy valamilyen probléma egyáltalán előfordulhatott. De azért jobb, ha tanulunk az esetből, és elfogadjuk, hogy, bizony, időnként felmerülhetnek problémák. És talán hasznosabb, ha nem várjuk meg mindig a bajt, hanem előre gondolkodunk. A rendszeres ellenőrzés, karbantartás segít abban, hogy a lehető legtovább használhassuk problémamentesen a számítógépünket.

 

Nos, erre vagyunk mi, ezért (is) érdemes hozzánk fordulni.

Mert mi nem csak értünk hozzá, hanem szeretjük is a számítógépünket.

Csatlakozz Családi Klubtagsági rendszerünkben, ahol nemcsak a Te, hanem akár a családtagjaid, barátaid számítógépére is vigyázunk. Nézz körbe, mennyi mindent tudsz elérni most, közel 70% kedvezménnyel! Kattints ide és legyél egy szuper közösség tagja!

 

 

Az eredeti cikk:

https://m.hvg.hu/tudomany/20201008_windows_csokkentett_mod_kikapcsolasa_ujrainditas?fbclid=IwAR3UVErpf2RrXpgOdM_n8bUuVarlXs9OEBRauK7WUL3UgwLQnK14aLJGybk