Hogyan mentsek adatot winchester-ről?

 

 

hogyan-mentesek-adatot

Több hibajelenség közül említek néhányat, melyek előfordulhatnak:

 • Amennyiben leesett, és eltört vagy leszakadt benne az olvasófej, akkor sajnos szét kell szedni, és cserealkatrészekkel kell a töröttet pótolni.
 • Amikor az elektronika romlik el, akkor egy ugyanolyan winchester elektronikáját kell rátenni, és akkor lehet menteni az adatot, illetve ha a léptető motor, akkor szintén egy ugyanolyan winchester léptetőmotorját, ezek házilag nehezen kivitelezhetők, és általában megsérülnek a lemezek.
 • Fontos , hogy pormentes környezetben kerüljön szétszerelésre a winchester.
 • Szoftveres visszaállítással kapcsolatban én a getdataback nevű szoftvert ajánlom, azzal szétszedés nélkül lehet adatot visszaállítani, de csak abban az esetben, ha látja az operációs rendszer. Amennyiben a BIOS-ban látszik, akkor meg lehet próbálni lemezről egy másik operációs rendszerrel boot-olni, ennek feltétele, hogy pörögjön fel a winchester, de ha a boot szektora sérült meg a winchesternek, akkor az sem biztos, hogy fog segíteni, viszont láttam már olyan megoldást, hogy a boot szektorát másolták át egyik winchesterről a másikra, (ezek teljesen egyformák voltak) és így elindult.

 

Letöröltem a file-okat, mit tegyek?

 • Mérlegeld mennyire fontosak ezek az adatok, és ezután dönts belátásod szerint. Az adatmentés winchesterről nem olcsó, de ha pótolhatatlan adatokról van szó, akkor mindenképpen megéri. Újrafényképezni az össze emlékét nem lehet.vagy nem akarja újraírni az összes le nem mentett dokumentumát, akkor olvasson tovább!

Adatmentést végzünk asztali számítógép merevlemezről, laptop winchesterről, ssd-ről, pendrive vagy fényképező flash memóriáról is.

Elveszett adatok vissza állítása

Törölt adat helyre állítás
Sérült NTFS, FAT32 partició javítása, adatmentés
Sérült, hibás windows adatmentés
Sérült, hibás HDD adatmentése

 

Hogyan dolgozunk?

 • Az állapotfelmérés ingyenes, siker díjjal dolgozunk így csak akkor kell fizetnie a munkáért ha az eredményes volt. Adatmentés szolgáltatásunk magánszemélyek számára is elérhető kedvező áron már 4000ft-tól. Minden esetben egyedi árajánlatot adunk a munkára, mivel az adatmentés időtartama függ az adat mennyiség nagyságától és a sérülés fajtájától is.

Hogyan előzzük meg a bajt?

 • Ha gyanúsan viselkedik a gépe, lelassul, lefagy másolás közben hibát ír ki, AZONNAL mentsük el adatainkat, és derítsük ki a hiba okát, mert jobb a problémát megelőzni, és olcsóbb is, mint a káresemény bekövetkezése után a károkat kezelni, és az esetleges adatvesztés után pótolni amit még lehet.
 • Használj winchester felügyelő szoftvert, amely megmutatja milyen állapotban van a adattároló. A Hard Disk Sentinel egy több operációs rendszert támogató merevlemez ellenőrző és felügyelő alkalmazás, melynek célja: merevlemez problémák és teljesítmény csökkenés felderítése, várható meghibásodás előrejelzése és megelőzése.

Egy adatmentés javaslat ami egyszerű, gyors, és otthon is könnyű elvégezni:

 • Először is, vásárolj egy külső winchestert, ezt csak a biztonságos adatmentés céljaira használd, ne vidd magaddal sehová, és ments rá mindent, minél gyakrabban.

Egy módszer a sok közül:

 • Készíts egy külső winchesteren egy MENTÉS könyvtárat, majd abba egy aktuális mentés könyvtárat amibe az aktuális adatok mentését másoljuk, ez lehet egy aktuális dátum nevű könyvtár (pl.: 2017-06-16), majd ebbe másolja bele, a dokumentumok, képek és más olyan mappákat, melyeket szeretnél lementeni. Adatmentés Budapest
 • CD-ről, DVD-ről, memóriakártyáról vagy egyéb más külső adathordozóról történő adatmentésnél annak tartalmát akár egy az egyben is másolhatja, akár egy ugyanolyan CD-re, vagy DVD-re, mert ezek az eszközök egy idő múlva tönkremennek. Ez általában hosszú idő, években mérhető, de a lemez minőségétől is függ meddig marad meg rajta az adat.
 • Ami különösen fontos és nem változik, annak lehet készíteni egy fontos nevű könyvtárat, hogy abban mindig meglegyenek az adatok, melyek hiába régiek, de mindig kellhetnek. Például ilyen lehet az önéletrajz, a személyes fényképek, melyek hivatalos dokumentumokhoz szükségesek, vagy bármi olyan, melyek nem változnak, így nem kell keresgélni a többi között.

Fontos! itt meg is osztahtjuk a hírt másokkal is!

 • Ha olyan adatról van szó, ami nélkülözhetetlen, akkor azt több helyre kell menteni, mert egy mentés nem mindig elég, az az eszköz is tönkremehet.
 • Ha még biztosabbra akarunk menni, akkor ne ugyanabban az épületben tároljuk a mentést, ahol az adataink vannak.

Ezen kívül persze még sok megoldás létezik, lehet dropbox-ot használni, optikai lemezre menteni, és még sorolhatnám, de a lényeg, hogy legyen biztonsági adatmentés!

Amennyiben szeretnéd a számítógéped megvédeni:

 • ajánljuk a TZteam szakembereit 0614064444 telefonszámnon, vagy egyéb elélrhetőségeiken.

https://tzteam.hu/kapcsolat/

 

 • ha érdekes volt, esetleg nézz körbe a többi cikkünkben:

https://tzteam.hu/hirek/

 

 • vagy nézz körbe a főoldalunkon:

Megosztás

https://tzteam.hu/