iPhone szerviz

iPhone szerviz:

 • nem kapcsol be,
 • megsérült a kijelzője,
 • hamar lemerül az akkumulátora,
 • nincs hangja,
 • nem töltődik,
 • üvegfóliával védenéd.

Iphone 6 kijelző csere: 28 900,- Ft

 • Az iPhone 6-os készülékek külső házának csúszósságából és túlméretezettségéből következik az a gyakori jelenség, hogy a telefon „kiugrik” a kézből és a földön landol. Ez pedig nagy ellensége a kijelzőnek. Az iPhone 6 Retina HD-kijelzője 4,7 hüvelykes képátlóval, széles formátumú Multi-Touch IPS technológiával és LED-es háttérvilágítással rendelkezik, 1334 x 750 képpontos felbontás, 326 ppi képpontsűrűség jellemzi.

A szerelés menete:

 • Mindenek előtt kikapcsoljuk a készüléket. A kijelző cseréjéhez először eltávolítjuk a biztonsági csavarokat, s ezután egy speciális eszközzel felnyitjuk a sérült kijelzőt. Leszedjük az LCD szalagkábelét fixáló fém házat, ezt követően a home gombot emeljük ki (miután a vázát lecsavaroztuk). Eltávolítjuk a beszédhangszórót és az előlapi kamerát stabilan tartó elemet is. A műveletsor lezárásaképpen le kell választanunk az iPhone 6 kijelző keretét az LCD hátlapjától. Így cserélhetővé válik a rongálódott iPhone 6 kijelző és annak szalagkábele.

iPhone 6 akkumulátor csere: 15 900,- Ft

 
 • Abban az esetben javasolt az akkumulátor cseréje, ha a készülék szélsőségesen gyorsan lemerül, ha 10-30%-nál nagyobb töltöttséget nem képes felvenni és kikapcsolgat a telefon, illetve ha csak hálózatról vagy USB kábelről működik, e nélkül viszont kikapcsol. Ilyenkor a szoftver oldali ügyeskedés nem jelent megoldást, csupán az iPhone 6 akkumulátor csere orvosolhatja a problémát. 

A cserélendő iPhone 6 akkumulátor

 • Mivel az iPhone 6 egy termetesebb készülék, a megnövekedet energiaigényhez hatékonyabb erőforrást is elvárhattunk az Apple-től. Az ígéret 14 órás beszélgetési időről, 3G hálózaton 250 óra készenléti időről, 3G/LTE hálózaton 10 óra, a Wi-Fi-nél pedig 11 órás netezésről szólt. Mindezt egy beépített lítium-ionos akkumulátor szolgálja ki. Ezek az értékek a gyakorlatban sajnos nem valósulnak meg.
 • Ennek okán az Apple át is állt 1810mAh-ra, és A8-as chipjének energiatakarékosságát is ezért igyekezett a legnagyobb mértékben kitolni, eddigi tapasztalataink alapján azonban nem túl nagy sikerrel. A gyorsan merülő iPhone 6 akkumulátorra már most sokan panaszkodnak, holott a megfelelő beállításokkal, a szoftver felől meg lehet növelni az erőforrás teljesítményét. 

A szerelés menete

 • Az előző modellekkel összehasonlítva az iPhone 6 akkumulátorához egyszerűbben hozzá lehet férni, ezáltal a csere is könnyebben elvégezhető. Azonban ennek az alkatrésznek a kiemelése speciális eszközöket igényel. A biztonsági csavarok kivétele után fel kell hajtani a kijelzőt, majd annak teljes eltávolítását követően ki tudjuk emelni az akkumulátort. Ha sikerült a kijelzőt a háztól elkülöníteni, akkor még az akksi fém csatlakozó konzolját is el kell távolítanunk. Végül nekiállhatunk kiszerelni az iPhone 6 akkumulátorát is, az öntapadó lap időigényes és módszeres leválasztásával.

iPhone 6 home gomb csere: 12 900,- Ft

 • Az iPhone 6 home gombjának rendellenes működését legtöbbször a szalagkábel sérüléséből, vagy a nedvesség hatására zárlatossá vált perifériából eredeztethetjük. Maga a hibajelenség abban mutatkozik meg, hogy a home gomb csak szakaszosan vagy egyáltalán nem reagál a nyomásra.
 • Az iPhone 6 home gombja, ha a használatban nem is, de a szerelhetőség oldalán sokat fejlődött az 5-ös szériához képest. Az alkatrész szalagkábelét ebben a modellben az LCD alatt helyezték el, ami megóvja attól, hogy a készülék felnyitásakor elszakítsuk. 

A cserélendő iPhone 6 home gomb

 • Az Apple okostelefonjain (így az iPhone 6-on is) a home gomb az egyetlen hagyományosan használható nyomógomb, ami kiemeli annak fontosságát. Ennek hibás működése tehát viszonylag hamar észrevéteti magát, hiszen közel az összes applikáció ezen át érhető el és ezzel is kapcsolható ki. Az iPhone 6 egyik új funkciója az egykezes használatra optimalizálás, amikor is a képernyőn megjelenő alkalmazásokat a kijelző egyik felére rendezzük. Ezt azzal érhetjük el, hogy gyors egymásutánban kétszer megérintjük (s nem megnyomjuk) a home gombot. Az iPhone 6 home gomb TouchID-jának olyan extra funkciói, mint amilyen az ujjlenyomat felismerés, sajnos elvesznek a cserével, ugyanis az utángyártott alkatrészek ezeket már nem tudják.

A szerelés menete

 • Először az iPhone 6 home gombjának cseréjéhez is a kijelző maradéktalan eltávolítására van szükség. Mivel a home gomb a kijelző panelen helyezkedik el, nem is kell tovább hatolnunk a szerkezetbe. A következő lépés, hogy a home gombot fixen tartó fémlemezt leszereljük és szétpattintjuk a szalagkábelét. A home gomb kiszerelésénél vigyázzunk, hogy a szennyeződések ellen védelmet nyújtó gumimembránt ne sértsük meg.

Tisztítjuk a csatlakozókat és a hangszórókat:   5 000,- Ft

 A töltőcsatlakozó sokszor elkoszolódik vagy oxidálódik és csatlakozási hibát okoz. A mikrofont és a hangszórókat is kitisztítjuk.

Üvegfólia:   2 000,- Ft

A telefon kijelzőjét a vékony üvegfóliával védjük. Javasolt használatfüggően fél évente a cseréje.